Over ons

Dierenasiel Canina is een dierenasiel in Essen (België) dat bijna volledig draaiende wordt gehouden door een vast aantal enthousiaste vrijwilligers met een groot hart voor dieren. Vele honden, katten en zo nodig ook andere diersoorten worden bij ons verzorgd totdat er een geschikt baasje gevonden is.

Het beleid van dierenasiel Canina is dat er geen dieren worden ingeslapen waarbij geen (medische of psychische) noodzaak is. Ieder dier verdient een kans! Het asiel staat op een groot terrein waar veel ruimte is voor de dieren.

Ieder jaar worden er zo’n 250 honden opgevangen. De honden hebben allemaal een verwarmd binnenhok voor de nacht.

Overdag zitten ze op speelweides waar ze lekker kunnen ravotten.

Daarnaast worden de honden iedere ochtend en avond meegenomen, door de vrijwilligers, voor een flinke wandeling.

Alle honden zijn ingeënt en gechipt voor ze geplaatst worden. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk honden te laten steriliseren/castreren. Om financiële redenen is het helaas niet mogelijk om ze allemaal te laten helpen.

Jaarlijks komen er zo’n 100 a 150 volwassen katten in ons asiel terecht. Daarbij komen ieder jaar dan ook nog zo’n 200 kittens. Er zijn een flink aantal gastgezinnen (die de kittens in huis opvangen) die zich dag en nacht inzetten voor de verzorging van de vaak zieke en zwakke kittens. Ook de volwassen katten met een lichamelijk probleem kunnen in de gastgezinnen terecht. De katten zijn allemaal ingeënt, gechipt en gesteriliseerd/gecastreerd voor ze geplaatst worden. Ook de kittens zijn al geholpen voordat ze naar hun nieuwe huisje mogen verhuizen. Door de vroegcastratie hopen wij ons steentje bij te dragen om het kattenoverschot terug te dringen.

De katten op het asiel beschikken allemaal over 2 verwarmde binnen kamers, daarnaast hebben ze 2 overdekte buitenrennen en een hele groot niet overdekte ren.