Kat in de kijker

Sonja, 10 jaar, gesteriliseerde kattin

‘Ons’ Sonja werd binnengebracht door een zwerfkattenorganisatie. Elke kat dat binnenkomt moet even in quarantaine zitten. Om te kijken of ze geen ziektes hebben, maar vooral ook waar ze wachten tot de dierenarts hen kan steriliseren. Sonja was heel aanhankelijk en vocaal in haar quarantainehok. We vonden haar – de oude trienemie dat ze was- wel heel actief. We vonden het zelfs wat vreemd dat ze z├│ aanhankelijk en eeuwig hongerig was dat we toch even haar bloedwaarden hebben laten nakijken en daaruit bleek dat ze schildklierproblemen heeft. Zij moet daardoor tweemaal daags medicatie krijgen dat ze gelukkig heel gemakkelijk aanneemt. Zeker als ze daarna haar bakje natvoer krijgt.
Inmiddels is Sonja gedragsmatig gekalmeerd. Ze gedraagt zich nu als een actieve bomma. Zo eentje dat nog altijd een prachtige bloementuin onderhoud, ondanks haar gezegende leeftijd, en elke dag een borreltje gaat drinken bij de buurvrouw op het einde van de straat.
Sonja is gewoon een heel lieve kattin. Perfect voor iemand die graag een aanwezig kat in huis heeft, maar die toch zelfstandig is. Sonja vindt de andere asielkatten niet zo leuk en maakt dit duidelijk door naar hen te blazen en heel soms uit te halen wanneer ze haar persoonlijke ruimte niet respecteren. Ze zal hen nooit aanvallen of lastigvallen.

Sonja is gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.

Bij interesse gelieve te mailen. Geef daarbij wat informatie over uw woon-, werk- en gezinssituatie.

Wil je haar graag ontmoeten? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Geef daarbij zeker een beschrijving van uw woon-, werk- en gezinssituatie.