Hond in de Kijker

Pros, 6 jaar, gecastreerde reu, Kees


Pros is een afgedankte dekreu uit een broodfokkerij. Hij verblijft jammer genoeg al een tijdje op ons asiel. De meeste honden die uit grootschalige commerciële hondenfokkerijen, a.k.a. broodfokkerijen, komen zijn bijna altijd heel erg onder de indruk. Zij zijn vaak nog nooit buiten de fokkerij of stal geweest waarin ze werden gehouden. Een beetje zoals vleesvarkens op grote boerderijen. Ze moeten nog alles leren; Van regelmatig (positief) contact met mensen, wandelen aan de leiband, zindelijkheid, leven in een huis en de regeltjes die daarbij horen, enzovoort. Zo ook Pros. We hebben al veel ex-broodfokhonden gehad, maar Pros is er wel eentje dat zich moeilijk over zijn angsten en achterdocht kan zetten. Als we terugkijken naar hoe hij helemaal in het begin was, heeft hij al heel veel bijgeleerd. Hij blijft echter achterdochtig, maar hij geniet van zijn dagelijkse wandelingen en zijn kennel bewaken tegen passanten. Hij lijkt wat vast te blijven hangen in bepaalde gedragspatronen. Wanneer we hem een enkele kee rloslaten lopen op de bureau met honden van vrijwillgers dan gaat hij zich niet verstoppen, maar is hij toch nieuwsgierig. Hij volgt jou en de andere honden mee naar en door de verschillende ruimtes van ons kantoorgebouw. Je mag hem echter niet aanhalen. Dan kijkt hij je met grote ogen aan en zet een stapje achteruit. Hij heeft nog nooit aanstalte gemaakt om te bijten uit angst. Hij doet nooit moeilijk naar andere honden. We kunnen hem altijd combineren met andere (kleine) honden.

Het is niet zeker dat hij ooit relatief normaal zal zijn, maar het is wel zeker dat hij een dankbaar hondje zal zijn. Die momenten wanneer hij mee kan lopen op de bureau of gewoon op zijn wandelingetjes dan geniet hij echt wel. Hij komt wat tot rust of je ziet hem toch wat opfleuren. We geloven niet dat hij al aan het einde van zijn ontwikkeling is. Hij kan nog veel leren en lijkt dat stiekem ook wel te willen. Pros zoekt een thuis die hem eerder als project bekijkt dan een instant huishond. De aanwezigheid van een stabiele of meerdere stabiele honden gaan hem zeker helpen om zich sneller thuis te voelen en de volgende stappen te nemen in zijn leerproces naar ‘normale’ huishond.

Pros is gecastreerd, zindelijk en kan aan de leiband wandelen.

Wil je hem graag ontmoeten? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Geef daarbij zeker een beschrijving van uw woon-, werk- en gezinssituatie.