Hond in de Kijker

Simba, kruising uit Portugal, reu, 9 jaar.

Simba, Simba, Simba toch… Waarschijnlijk als schattige pup ‘gered’ vanuit Portugal om dan uiteindelijk hier in het natte, koude Belgi├ź jarenlang aan een ketting vast te hangen met als enige schuilplaats een plank schuin tegen de muur aangezet. Of misschien gewoon per ongeluk daar laten slingeren? Het had bijna zijn dood betekend totdat de buren hem opmerkten. Er werd alarm geslagen en zo is Simba echt gered kunnen worden en bij ons beland.

Simba kwam vel over been bij ons aan. Het had echt niet langer meer geduurd of hij was er niet meer. Simba is al wat bijgekomen, maar een dikke vetzak zal hij niet gemakkelijk worden. Ondanks zijn leeftijd is hij nog heel actief. Je merkt aan hem dat hij lange tijd in gevangenschap heeft geleefd. In het begin dat hij bij ons was zag je het typische ‘kennelhond’ gedrag; Bij de minste aandacht die hij dacht te krijgen, werd hij super – veel te- enthousiast: opspringen tegen de kennel, krabben aan de kennelpanelen, opspringen, heen en weer crossen, …
Maar nu hij weet dat hij geen aandacht te kort gaat krijgen en dat hij op tijd en stond zijn wandeling krijgt, is hij al wat gekalmeerd. Hij blijft actief, maar niet meer t├ę. Zeker nadat hij zijn wandeling heeft gehad, kan hij terug rust vinden.
Naast zijn dagelijkse wandelingen geniet hij toch nog enorm van aandacht. In het begin dat hij bij ons was zag je in zijn blik dat hij niet goed wist wat er ging komen: iets positiefs of negatiefs? Hij kan soms nog zo’n blik naar je werpen waarin je ziet dat hij het nog niet goed weet wat hij kan verwachten. Gelukkig is Simba goudeerlijk en zal hij je niet agressief benaderen of naar je uithalen. Alleen maar enthousiast en liefdevol.

Om zijn enthousiaste en soms onhandige, energieke gedrag wordt hij niet geplaatst bij een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar.
Katten lijkt ons ook geen goed idee en indien er pluimvee rondscharrelt in de tuin dan is het aangeraden om ze in een goed omheind verblijf te steken.
Andere honden zijn zeker geen probleem. Hoewel hij soms wem een passerende reu durft uit te dagen. Dit is vrij onschuldig, maar je wilt geen risico’s nemen en houd natuurlijk je afstand. Bij ons heeft hij zijn kennel al met verschillende reuen gedeeld zonder problemen.

Wil je hem graag ontmoeten? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Geef daarbij zeker een beschrijving van uw woon-, werk- en gezinssituatie.