Hond in de Kijker

Robin, 6 jaar, gecastreerde reu, mix ras


Robin wordt 6 jaar en komt uit Rusland. Door een inbeslagname is hij bij ons terecht gekomen.
Robin heeft voor hij naar Belgiƫ kwam duidelijk een thuis gehad. Hij loopt netjes aan de leiband en heeft veel aandacht voor je als je dat aan hem geeft.
Hij knuffelt enorm graag. Hij draait en duwt z’n kont dan tegen je aan om dan vervolgens zichzelf aan je voeten op z’n rug te werpen zodat je hem goed over de buik kan strelen.
Over het algemeen is hij een zeer gemakkelijke hond, maar hij heeft een waaks kantje. Voor hem onbekende personen moeten niet zonder juiste introductie aan hem, binnenkomen. Als je hem duidelijk maakt dat die ” vreemde” geen vreemde is dan is alles peis en vree. Jouw vrienden zijn ook zijn vrienden zolang je het hem even duidelijk maakt.
Soms durft Robin tijdens de wandeling ook wel eens ui te halen naar passerende fietsers. Negen van de tien keer is er geen probleem, maar dan die tiende plots wel. Het maakt niet uit of het iemand op een snelle koersfiets is of iemand die op het gemak voorbij rijdt. Mogelijk komt dit omdat hij zo goed als blind is aan Ć©Ć©n oog. Hij wordt hiervoor gezalfd want er is nog hoop dat dat slechte oog weer beter wordt.

Met andere honden is hij over het algemeen gemakkelijk. In het begin heeft hij wel wat een gespannen houding. Op de wandeling kan die houding soms wel wat machogedrag worden als je andere honden passeert. Maar tot hiertoe hebben we nog nooit problemen ondervonden met andere honden. Met wat training kan je dit “slechte” gedrag zo wegwerken als je dat zou willen.

Verder mist Robin een oorschelp maar dat zou naar verluidt aangeboren zijn en is hij zo goed als blind aan Ć©Ć©n oog.

Kortom Robin is gegarandeerd een fijne hond voor diegene die met hem bezig wil zijn. Hij is heel vrij van karakter en houdt van aandacht.

Wil je hem graag ontmoeten? Maak dan een afspraak door een mail te sturen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Geef daarbij zeker een beschrijving van uw woon-, werk- en gezinssituatie.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/u75628p74...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52