Sponsoring

Wij zijn naast financiële steun ook enorm geholpen met sponsoring in natura. Hieronder een lijstje van wat we goed kunnen gebruiken. Alvast hartelijke dank!

Je kunt de producten opsturen (dat is wegens coronamaatregelen het handigst) naar
Dierenasiel Canina

Kievitstraat 40

2910 Essen, België


Of langsbrengen aan de poort van het asiel.
Verlanglijstje:

– wasmiddel, soort of merk maakt niet uit

– dettol, de geconcentreerde vorm

– kyno kennelreiniger https://www.rostero.nl/webshop/reinigingsproducten/detail/307/kyno-kennelreiniger-1.html
Voor de katten:

– kattensnoepjes vb catisfactions

– kattenbakzand https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbakvulling/sanicat/klonterend/699267

https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbakvulling/tigerino/nuggies/59434– – blikvoeding, zowel zakjes als blikjes: smilla, whiskas, bozita, animonda, catessy, felix, sheba, gourmet, gourmet mousse voor de moeilijke eters,…
– whiskas kattenmelk
– voor onze papfleskittens- kittenbrokjes https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/royal_canin/royal_canin_kitten/25915

– kittenmelk https://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/royal_canin/royal_canin_kitten/207355


Voor de honden: blikvoeding alle merken

Peter/meterschap

Binnen dierenasiel Canina hanteren wij de stelregel dat geen enkel dier geëuthanaseerd wordt wegens leeftijd of een te lang verblijf. Wij zijn daarmee één van de weinige organisaties die kunnen waarborgen dat ieder dier bij ons blijft tot het een nieuwe thuis heeft gevonden. Door regelmatig onze website of ons asiel te bezoeken kunt u zich hiervan vergewissen.

U kunt ons helpen in ons doel door PETER of METER te worden. De doelgroep is Dieren Zonder Kansen, onze honden, katten, paarden, ezels en zwijntjes die voor een heel lange periode in het asiel zitten en voor wie de kans op adoptie miniem is, door een financiële adoptie te helpen in hun onderhoud en verzorging.

Hoe kunt u PETER of METER worden?

U krijgt de mogelijkheid maandelijks een zelfgekozen bedrag vanaf € 5 en meer, te storten voor een door u bepaald dier, een hond, een kat of een ander. Met deze bijdragen kunnen wij instaan voor eten, onderhoud en medische verzorging. Wij zullen het dier perfect verzorgen tot het sterft of het moment dat we toch nog een goede thuis hebben gevonden.

Indien u zich aangesproken voelt deze nobele taak op u te nemen, neem dan contact op met het asiel.

Hokkensponsor

Omdat de verwarmingskosten en het onderhoud van de hokken en buitenrennen nogal kan oplopen kunt u dierenasiel Canina ook helpen die kosten te dragen.

Je kan hiervoor sponsoren door het peter/meterschap waar te nemen van:

 • een hondenhok:? € 125 op jaarbasis
 • een kattenren:? € 125 op jaarbasis
 • een buitenren:? € 100 op jaarbasis

De sponsoring kan naar wens bekendgemaakt worden door aan het hok of ren uw naam of firmanaam te vermelden gedurende een heel jaar. Jaarlijkse storting op rekeningnummer BE86 0682 1237 4150 met vermelding: HOK-RENSPONSOR.

Noodgevallenfonds

Het gebeurt regelmatig dat een vondeling een dringende operatie moet ondergaan of een dumpie makkelijker herplaatsbaar wordt mits een castratie of andere ingreep. Dankzij speciale inspanningen en de hulp van enkele gulle schenkers worden die dieren gered en kunnen gezond en wel weer op zoek naar een nieuwe thuis. Voor een vereniging als de onze, die geen subsidie ontvangt is dit een zware belasting.

Daarom willen wij deze omstandigheden voor zijn en heeft Canina een fonds opgericht om ook deze onvoorziene kosten te kunnen betalen want het zou niet mogen bestaan dat in zo’n noodgeval wij moeten zeggen: Daar is nu geen geld voor.

Alle kleine en grote giften hiervoor kunnen gestort worden op rekeningnummer BE86 0682 1237 4150 met vermelding: NOODGEVALLENFONDS.

Enkele dieren die dankzij het noodgevallen fonds opgelapt konden worden:

2012

 • Tuur werd aan beide knieën geopereerd aan zijn gescheurde kruisbanden.
 • Sylvie onderging een poot amputatie, nadat haar vorige baasjes haar 3 jaar hebben laten rond strompelen meteen heel erg misvormde achterpoot.
 • Dirk kwam binnen met een onderontwikkeld oogje, deze werd dan ook verwijderd.
 • Ariane werd afgestaan vanwege een verhuis. Een aantal weken voor ze werd afgestaan had ze een ongelukje gehad met haar staart, maar daar had ze geen last van zogezegd. Al snel werd duidelijk dat haar staart aan het afsterven was. Deze werd dan ook geamputeerd.
 • Er werden 10 mannetjes konijnen afgestaan wegens ’te veel’. Aangezien ze niet tam zijn, is er geen kans op adoptie. Er werd een speciale weide voor hen gemaakt van 2 bij 8 meter. Ook werden ze allemaal gecastreerd zodat er geen gevechten meer zouden zijn.
 • Cezanne liep rond op een bedrijven terrein. De Poolse werknemers zagen al snel dat er iets mis was met haar. Ze hebben haar gevangen en naar Canina gebracht. Gelukkig kon de oogspecialist hulp bieden. Ze heeft Cezanne geopereerd waardoor ze nu beter kan zien en geen pijn meer heeft.


2013

 • Zoe werd gevonden met een halsbandje om. Dat halsbandje zat echter niet meer rond haar nek, maar wel helemaal onder haar oksel door. Door het schuren was er een erg grote gapende wond ontstaan. Meestal geneest dit vanzelf maar bij Zoe was het zo extreem dat ze geopereerd moest worden. Ook kreeg ze een drain en moest ze 3 weken antibiotica nemen.
 • Sheba de Cane Corso werd achtergelaten in een andere dierenopvang. Ze werd overgebracht naar Canina. Hier is ze aan haar cherry-eyes geopereerd en ook is er vanwege HD een heupkop geamputeerd.