Dieren in de Kijker

Whitney, Cane corso, gesteriliseerde teef, 5 jaar.

Whitney kwam oorspronkelijk van bij een fokker die het boeltje het boeltje had gelaten. Tientallen, misschien zelfs een stuk of honderd cane corso’s en presa’s liepen bij elkaar. Intacte reuen en teven bij één… Gelukkig riep hij hulp in van het asiel uit zijn buurt, die op hun beurt de hulp van verschillende andere asielen hebben ingeroepen. Zoveel cane corso’s en presa’s geraak je niet zo maar kwijt op een asiel. Via een omzwerving op nóg een ander asiel, is Whitney uiteindelijk bij ons terecht gekomen. Ze heeft al een heel traject afgelopen.

We hebben zelden zo’n introverte hond meegemaakt. Toen zij net bij ons was, was ze natuurlijk enorm onder de indruk. Ze vertoonde wat angstig gedrag, maar niet in extreme mate zoals we hier wel vaker zien. Ze liet zich aanlijnen, maar na enkele stappen legde ze haar gewicht in de strijd en wou ze geen stap vooruit. Uiteindelijk lukte het ons om haar te overtuigen om toch nog wat verder mee te gaan tot net buiten de poort. Het heeft lang geduurd vooraleer ze het durfde om verder mee op wandel te gaan. Bij de ene ging het dan al gemakkelijker dan bij de andere.
Whitney zag er altijd triest uit. Zelfs een beetje emotieloos. Nooit heel blij, nooit super bang, nooit boos, nooit content…
Om een heel lang verhaal kort te maken, is het ons gelukt om die dikke, bijna ondoordringbare bolster van een Whitney te kraken. We zien nu een hond met een heel scala aan emoties; Een hond die wél graag mee gaat wandelen (behalve als het regent 😉 ); Een hond die blij is om je terug te zien, die om extra aandacht komt vragen en zelfs wil spelen! Een hond dat eveneens geniet van de aandacht van een andere hond. Sterker zelfs! Het was in feite een oude labrador teef, die wel nog dacht dat ze drie jaar was, die Whitney voor het eerst echt uit haar stulp heeft getrokken. Zij heeft ons geholpen Whitney verder te helpen.
Daarom dat we haar graag ook plaatsen bij een rustig gezin waar al een stabiele hond aanwezig is.

Stel dat je interesse hebt en je komt haar bezoeken. Dan zal ze haar oude, bijna apathische gedrag vertonen. Ze zal eerder argwanend zijn, doch mee wandelen. Je zal hier door moeten kijken en het geduld moeten uitbrengen om haar terug uit haar schulp te laten komen en zich verder te ontplooien tot een fijne, super lieve huishond. Het zal gegarandeerd een heel dankbaar project zijn waar je nog lang plezier aan gaat beleven.
Whitney is momenteel één van de favoriete honden onder de medewerkers en vrijwilligers van dierenasiel Canina.

Wil je haar graag ontmoeten? Maar dan een afspraak door een mail te sturen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Geef daarbij zeker een beschrijving van uw woon-, werk- en gezinssituatie en waarom je denkt dat Whitney bij jou zou passen.