Afstand Procedure

Wanneer u om de één of andere reden niet meer voor uw huisdier kunt zorgen, kunt u ook bij ons terecht om ze af te staan (tenminste als we niet volzet zijn). We vragen dan ook om per mail een afstand aan te vragen. De volgende informatie hebben wij nodig:
– De reden van afstand
– Welke ras of kruising, leeftijd, geslacht (gesteriliseerd of niet)

Wanneer de afstandsaanvraag wordt geaccepteerd dan wordt er een afspraak gemaakt. Dan zal er op het asiel het nodige papierwerk worden ingevuld; Een afstandscontract wordt ingevuld. Hierbij staat u de eigendom van het huisdier af aan dierenasiel Canina. Daarnaast wordt er een vragenlijst overlopen om wat basis informatie over het dier te verkrijgen. Hierdoor kunnen wij gericht opzoek gaan naar een nieuw baasje en hen ook zo goed mogelijk voorlichten over het nieuwe huisdier.
Dit duurt meestal een tiental minuten.

Wij vragen uiteraard een vergoeding aan diegene die zijn huisdier af wilt staan. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de inentingen, chip, enz die de hond/kat al dan niet heeft.
Vergeet dus zeker het paspoort niet. Dit is meestal een blauw boekje. Hierin staan al de gevraagde gegevens: chipnummer, vaccinaties geldig of niet, geboortedatum, …

Hond

Niets in orde: geen chip en geldige vaccinatie€100,-
Geen chip of geen geldige vaccinatie€75,-
Helemaal in orde: gechipt en geldige vaccinatie€50,-

Kat

€50,-