Adoptie Honden en Katten

De aanwezige dieren die beschikbaar zijn voor adoptie vindt u onderaan deze pagina. Daarvoor klikt u op de link en wordt u doorverwezen naar een nieuwe pagina. Deze lijsten worden dagelijks aangepast.
Lees zeker eerst volgende informatie vooraleer u door gaat naar onderaan de pagina!

Wij werken enkel op afspraak

U dient daarvoor te mailen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Gelieve gericht voor een dier of enkele dieren te reageren.
Hoe meer info wij al krijgen, hoe vlotter en sneller een afspraak voor een mogelijke adoptie kan verlopen. Wat willen we zoal weten? Om te beginnen uw woon-, werk- en gezinssituatie en eventuele ervaring met honden en/of katten. Het is handig dat er een telefoonnummer bij staat, maar dit hoeft niet.
Vanwege het hoge mail verkeer dat wij krijgen, wordt er niet gereageerd op e-mails waar amper tot geen informatie in staat.

Voor de adoptie van kittens geldt een iets andere procedure.

Onze kittens verblijven bij gastgezinnen. Zo kan de infectiedruk beperkt worden en krijgen ze voldoende aandacht om zich te ontplooien tot volwaardige huiskatten. Een vrijwilliger delegeert het contact tussen kandidaat adoptanten en de gastgezinnen. Heeft u een kitten of kittens gezien waarmee u graag kennis zou maken dan kan u mailen naar canina.kittens@gmail.com.
Ook hier geldt; Hoe meer info wij al krijgen, hoe vlotter en sneller een afspraak voor een mogelijke adoptie kan verlopen. Wat willen we zoal weten? Om te beginnen uw woon-, werk- en gezinssituatie en eventuele ervaring met katten en of er al andere huisdieren aanwezig zijn.

Kittens worden niet per se per twee geplaatst. Soms vragen we wel dat er toch al een andere (jong) volwassen kat aanwezig is of soms vinden we dat sommige duo’s beter wel bij elkaar blijven. Indien u in een appartement woont en u heeft nog geen andere kat, dan worden kittens wél enkel per twee geplaatst.

Dier gekozen, wat dan?

Wanneer de hond of kat u tijdens het bezoek aan het asiel aanspreekt en de medewerkers van het asiel zijn ook positief over de match, dan mag het dier geadopteerd worden. Hiervoor maken wij gebruik van een adoptiecontract waarin o.a. de volgende punten aan bod komen:
– Er mag niet met een asieldier gefokt worden
– Het dier mag niet zonder toestemming van dierenasiel Canina

doorverkocht/weggegeven worden
– Het dier mag niet permanent in een hok/kooi gehouden worden


Bij kittens is het net weer een ander verhaal:
Kittens worden ten vroegste vanaf hun zes weken op de website geplaatst voor adoptie. Echter, mogen ze pas ten vroegste vertrekken wanneer ze tien weken zijn. U kan dan een kitten laten vastleggen bij het gastgezin waar u de kitten bent gaan bezichtigen. Er wordt dan een voorschot betaald van minimaal €25,-/kitten. Wanneer het kitten dan helemaal in orde (gechipt, eenmaal gevaccineerd en gesteriliseerd/gecastreerd), kan het worden opgehaald. Er wordt een adoptiecontract ingevuld en het resterende adoptiebedrag wordt betaald. Zie hieronder.

Adoptiebijdrage

Wanneer u zich in de hele procedure kunt vinden, gaan we over tot de definitieve adoptie. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan een adoptie. Dit is geen aankoopsom maar een bijdrage in de gemaakte onkosten. De adoptiekosten bedragen:

Hond

Pup jonger dan 6 maand€500,-
Pup ouder dan 6 maand tot 1 jaar€225,-
>1 jaar – 10 jaar€175,-
>10 jaar€100,-
Honden zijn gechipt en gevaccineerd.

Kat

Kitten€175,-
Twee kittens€330,-
Tweede inenting kitten + €8,-
Volwassen kat vanaf 1 jaar€125,-
Katten en kittens zijn gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en eenmaal ingeënt.


Kan ik een hond of kat reserveren?

Dit is enkel mogelijk in overleg! Hoe sneller dat we een dier goed kunnen plaatsen, hoe sneller we een ander dier kunnen helpen. Daarom kan u niet standaard een dier reserveren.
Mits er een akkoord is om een dier nog eventjes op het asiel te laten dan vragen we €20,-/dag pension.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/u75628p74...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/u75628p74612/domains/dierenasielcanina.be/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52