Adoptie Honden

De beschikbare honden voor adoptie vind je onderaan deze pagina. Daarvoor klik je op de link en word je doorverwezen naar een nieuwe pagina. Deze lijsten worden dagelijks aangepast.
Lees zeker eerst volgende informatie vooraleer u door gaat naar onderaan de pagina!

Wij werken enkel op afspraak

Je dient daarvoor te mailen naar dierenasiel-canina@skynet.be. Gelieve gericht voor een dier of enkele dieren te reageren.
Hoe meer info wij al krijgen, hoe vlotter en sneller een afspraak voor een mogelijke adoptie kan verlopen.
Wat willen we zoal weten? Om te beginnen jouw woon-, werk- en gezinssituatie en eventuele ervaring met honden en of er al andere huisdieren aanwezig zijn. Het is handig dat er een telefoonnummer bij staat, maar dit hoeft niet.
Vanwege het hoge mail verkeer dat wij krijgen, wordt er niet gereageerd op e-mails waar amper tot geen informatie in staat.

Hond gekozen, wat dan?

Wanneer de hond jou tijdens het bezoek aan het asiel aanspreekt en de medewerkers van het asiel zijn ook positief over de match, dan mag hij/zij geadopteerd worden. Hiervoor maken wij gebruik van een adoptiecontract waarin o.a. de volgende punten aan bod komen:
– Er mag niet met een asieldier gefokt worden
– Het dier mag niet zonder toestemming van dierenasiel Canina

doorverkocht/weggegeven worden
– Het dier mag niet permanent in een hok/kooi gehouden worden

De link voor onze tarieven vind je hier.

Kan ik een hond reserveren?
Dit is enkel mogelijk in overleg! Hoe sneller dat we een dier goed kunnen plaatsen, hoe sneller we een ander dier kunnen helpen. Daarom kan u niet standaard een dier reserveren.
Mits er een akkoord is om een dier nog eventjes op het asiel te laten dan vragen we ā‚¬20,-/dag pension.