Onze kittens verblijven bij gastgezinnen. Zo kan de infectiedruk beperkt worden en krijgen ze voldoende aandacht om zich te ontplooien tot volwaardige huiskatten. Een vrijwilliger delegeert het contact tussen kandidaat adoptanten en de gastgezinnen. Heeft u een kitten of kittens gezien waarmee u graag kennis zou maken dan kan u mailen naar canina.kittens@gmail.com.
Hoe meer info wij al krijgen, hoe vlotter en sneller een afspraak voor een mogelijke adoptie kan verlopen.
Wat willen we zoal weten? Om te beginnen uw woon-, werk- en gezinssituatie en eventuele ervaring met katten en of er al andere huisdieren aanwezig zijn.
Kittens worden niet per se per twee geplaatst. Soms vragen we wel dat er toch al een andere (jong) volwassen kat aanwezig is of soms vinden we dat sommige duo’s beter wel bij elkaar blijven. Indien u in een appartement woont en u heeft nog geen andere kat, dan worden kittens wél enkel per twee geplaatst.
Verdere procedure voor de adoptie van kitten
Kittens worden ten vroegste vanaf hun zes weken op de website geplaatst voor adoptie. Echter, mogen ze pas ten vroegste vertrekken wanneer ze tien weken zijn. Je kan dan een kitten laten vastleggen bij het gastgezin waar je de kitten bent gaan bezichtigen. Er wordt dan een voorschot betaald van minimaal €25,-/kitten. Wanneer het kitten dan helemaal in orde (gechipt, eenmaal gevaccineerd en gesteriliseerd/gecastreerd), kan het worden opgehaald. Er wordt een adoptiecontract ingevuld en het resterende adoptiebedrag wordt betaald.
De registratie van de chipgegevens bij CatID wordt de eerste keer door ons in orde gebracht. Dit kan tot vier weken na de officiële adoptie van de kitten duren. Indien je merkt dat dit toch nog niet is gebeurd, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten via mail. Voeg in bijlage een kopie van het adoptiecontract. Dan zoeken wij uit wat er is misgelopen en maken we dit in orde.
De herhalingsinenting zal jijzelf in orde moeten brengen. Een kitten wordt twee keer relatief kort op elkaar gevaccineerd. Wanneer de herhaling moet worden gegeven, staat in het paspoortje van de kitten. Als dat is gebeurd, zou je je kat elk jaar opnieuw moeten laten vaccineren.
Soms komt het voor dat een kitten langer in onze opvang verblijft. Dan zullen onze gastgezinnen ervoor zorgen dat deze kitten zijn/haar herhaling zal krijgen. Hiervoor wordt een meerprijs aangerekend bij de adoptie.
De link voor onze tarieven vind je hier.
Informatie voor Nederlanders
Hoewel dierenasiel Canina aan de Nederlandse grens ligt, mogen we jammer genoeg geen kittens plaatsen bij mensen die in Nederland wonen. Onze overheden eisen dat dieren die over grenzen reizen in orde moeten zijn met een rabiësvaccin (naast de gewone vaccinatiecocktail). Bij jonge dieren kan dit ten vroegste op twaalf weken leeftijd worden gegeven en dat moet er nog een periode van enkele weken gewacht worden voordat ze geëxporteerd mogen worden. Als asiel hebben wij de mogelijk niet om kittens langer bij te houden dan nodig. Hoe sneller kittens hun nieuwe thuis vinden, hoe sneller we nieuwe kittens kunnen helpen.
We vinden dit natuurlijk heel erg jammer, maar gelukkig zijn er ook vele organisaties in Nederland die hetzelfde doel voor ogen hebben als ons: zoveel mogelijk dieren helpen aan een goede thuis. Met wat zoeken op het internet zal je zeker enkele organisaties vinden waar je eveneens een kitten kan adopteren.