Facebook

Dieren zonder kansen

Hieronder vind u alvast een aantal dieren die langdurig onder de zorgen van dierenasiel Canina vallen en welke financieel te adopteren zijn. Is uw oog gevallen op een andere asielbewoner, dan mag deze uiteraard ook financieel geadopteerd worden. Om een dier financieel te adopteren, stort u maandelijks een zelf gekozen bedrag op het rekeningnummer van Canina: BE 86068212374150 met de vermelding van de naam van het dier dat u wenst te sponsoren.

 

Siepke is een oud straathondje dat sterk verwaarloosd als gevonden hondje is binnengekomen. 1 van haar achterpoten is zwaar kadul waardoor ze momenteel hydrotherapie volgt.

Piske en Bientje zijn 2 oude pekineesjes die heel hun leven als fokteefjes zijn misbruikt. Ze zijn onafscheidelijk, samen met Knappe Gast vormen ze het trio De Pokémonnekes

Knappe Gast is inbeslaggenomen bij broodfokkerij. Slijt zijn oude dag in de roedel en is helemaal hoteldebotel op zijn vrouwtje Sil die hij de hele dag achtervolgd en verliefde blikken toewerpt.            Samen met Piske en Bientje vormt hij De Pokémonnekes. Knappe gast is overleden

 

Peeke is een stokoude zwerfkater. Enkele jaren geleden kwam hij aanlopen, een echte kater opzoek naar dames. Gelukkig kon hij gevangen worden, want als je in de stallen rond het asiel wilt blijven wonen, moet je daarvoor wel je mannelijkheid inleveren. Nu enkele jaren later geniet hij nog steeds van "het goede leven". Peeke is overleden

 

Brammetje is een afgedankt dekreutje afkomstig uit een broodfokkerij. Vermoedelijk is Bram in de fokkerij geboren en opgegroeid. Hij is namelijk ontzettend graag bij mensen in de buurt, maar hij is erg bang van lichamelijk contact met mensen. Brammetje is hierdoor niet plaatsbaar, wel voelt hij zich erg gelukkig in de roedel op het asiel en daarom mag hij blijven.

Amber is een maltezer van 13 jaar, ze is 4 keer geplaatst maar werd steeds terug gebracht omdat ze niet zindelijk te krijgen is.

Clochard en Louis twee reuen (6 jaar oud) het zijn 2 “wilde” honden die via een openbare verkoop  aan de eerste de beste bieder werden meegegeven. Dierenliefhebbers brachten hen naar het asiel in de hoop dat ze een goede thuis zouden vinden. Plaatsbaar zijn ze niet, maar ze genieten op het asiel en ’s avonds mogen ze met een vrijwilliger mee naar huis.

Nora is afgestaan door een boer, die niet eens de leeftijden van zijn eigen kinderen wist. Nora was het speelgoed van de kinderen en hing altijd aan een ketting. Toen Nora begon te happen naar de pestende kinderen moest ze (gelukkig) weg. Op het asiel is Nora een lieve en makkelijke hond, daar buiten veranderd ze in een hysterisch hondje. Gelukkig voor Nora mag ze als “bureauhondje” het asiel “bewaken”, dit keer niet aan een ketting, maar met héél veel vrijheid. Intussen geniet de nu 9-jarige Nora al 6 jaar van haar nieuwe leventje bij Canina.

 

Mirza is intussen 9 jaar oud. Voordat ze naar Canina kwam verbleef ze al geruime tijd in een ander asiel. Eenmaal in Canina vond Mirza vrij snel een nieuwe thuis, helaas kwam ze na een half jaar terug omdat ze haar gedrag tegenover andere honden niet onder controle kregen. Op het asiel kwam Mirza weer in een roedel terecht en werd ze al snel weer de lieve en sociale hond zoals ze eigenlijk is er werd dan ook besloten dat Mirza niet meer moet verhuizen, maar haar oude dag als "bureau-hond" mag slijten, Mirza lijkt erg blij te zijn met dit besluit. Mirza is overleden


Tuur is een afgedankt dekreutje uit de broodfokkerij. Hij was ontzettend bang … een echt angstbijtertje met daar bovenop nog 2 gescheurde kruisbanden die zo snel mogelijk geopereerd moesten worden. Door z’n angst , onzekerheid en wantrouwen was hij voortdurend op zoek naar ontsnappingsroutes … wat hem één maal lukte en hij een week spoorloos was ! Eens terug, voelde hij zich plotseling wel thuis bij Canina. Nog een verhuizing gaat Tuur zijn herwonnen zelf vertrouwen opnieuw schaden, dus hij mag blijven. Overdag loopt hij vrij rond op het asiel en ‘s avonds gezellig mee met een vrijwilligster naar huis.

 

Bassie is een in beslag genomen hangbuikvarkentje. Hij had schurft en stond tot zijn knieën in de stront. Bassie is echt een tam en gezellig varken. Hij verblijft nu al weer bijna 2 jaar op het asiel en geniet van zijn lui leventje samen met zijn "madammen".

Ot en Sien zijn 2 oude melkgeiten die 2 jaar geleden werden achtergelaten. Sindsdien verblijven ze op het asiel. De jongere geiten vinden soms nog wel een thuis, maar de oudjes niet. Gelukkig mogen zijn van hun oude dag genieten op de weide van ons dierenasiel. Ot en Sien hebben het gezelschap van nog 2 melkgeiten en 2 dwerggeitjes.

Buba is een boxer teef uit de broodfok die ondanks haar geavanceerde jaren haar tweede jeugd gevonden heeft bij ons. Buba snapt de mensen niet zo erg goed en kent maar 1 emotie: blij zijn! Wat soms erg grappige situaties oplevert :D Bubba is overleden

Thorda, Bas en Teddy woonden met nog 14 andere honden op een appartementje in de stad en waren nog nooit buiten geweest. Hun lotgenoten vonden een nieuw leven elders maar deze drie bleken psychisch teveel beschadigd. Ze verblijven nu bij een vrijwilligster die op het asiel woont en genieten op hun manier van het platteland.

Juppie is een oud Jack Russeltje die vanwege de kleinkinderen gedumpt werd. Omdat hij een oude bekende was van Canina is hij mogen intrekken bij een vrijwilliger die op het asiel woont. Juppie is verslaafd aan eten en wijst elke bezoeker van het asiel waar de koekenkast is!

 

Rosie is een oude ex - fokteef, ze is blind maar redt zich prima in de roedel waarin ze nu leeft. Rosie is overleden

 

Nerosch is overgebracht vanuit een ander asiel, na verschillende plaatsingen, waarbij hij steeds werd teruggebracht omdat hij onhandelbaar was, mocht hij hier blijven wonen. Zijn dagelijkse bezigheden bestaan uit de etenspot bewaken en blaffen. Nerosh is overleden

 

Beauty is een hangbuikzwijn die op een appartement woonde. Ze werd afgestaan en ze heeft best moeten wennen aan het echte varkensleven. Ze geniet met volle teugen als je achter haar oortjes krabt.

Kwiet is een hangbuikzwijn dat van een andere opvang komt, hij was afgestaan omdat hij durft bijten. Bij het maken van deze foto voor op de website beet hij dan ook de fotograaf in de arm.

Milleke

Ziva is een boxer die op maand werd binnengebracht, ze was ernstig ziek en moest een half jaar lang behandeld worden. Zo is ze op het asiel blijven hangen.

Sloes is eveneens een boxer die vanuit een ander asiel over kwam. Die brachtten hen naar ons omdat ze een risicogeval was om te plaatsen (gedragsgestoord). Uiteindelijk is het toch goedgekomen en is ze de speelkameraad van Ziva en Franske.

 

Franske zijn baasje kwam in het ziekenhuis terecht en Franske werd opgevangen door het asiel. Toen na vele maanden bleek dat zijn baasje niet meer naar huis zou komen, is Franske uiteindelijk bij het asiel blijven wonen. Franske, Ziva en Sloes zijn de beste vrienden! Franske is overleden

In het asiel komen ook regelmatig verloren gelopen/gedumpte kippen en hanen binnen. Deze haan met zijn chickies zijn inmiddels vaste bewoners geworden.

Chucky

Bertje

Flasch

 

Knijntjes. Een dertigtal konijnen kwamen vorig jaar binnen in het asiel. Een deel hebben we kunnen plaatsen en voor de rest hebben we een superdeluxe konijnenparadijs gemaakt.

Stanske

Suzy

Tommy en Ernie

Crocqy is 1 van de 65 inbeslaggenomen hondjes van de broodfokker uit wuustwezel in 2018. Al van in het begin was duidelijk dat er iets niet in orde was met hem. Hij is al 2 keer geopereerd aan een prolaps en kan zijn ontlasting niet inhouden. Hierdoor kon hij geen thuis vinden en is hij in het asiel blijven wonen.

 


© Dierenasiel Canina VZWWebsite ontwerp en realisatie door WaterFire